Röster om programmen

Osedvanligt lärorikt och underhållande
(Olle Burell, ordförande i Stockholms kommunfullmäktige om föredraget "Stockholm på trekvart")

Eva-Karins djupa och ingående kunskaper om Stockholm i kombination med hennes lättsamma, kåserande och underhållande framförande gör hennes föredrag mycket givande med många aha-upplevelser även för gamla inbodda stockholmare.

(Olle Zetterberg, fd vd Stockholm Business Region)

Eva-Karin har en förmåga att. berätta om detaljer kring konstverk och företeelser i Stockholm som gör att tiden springer iväg fort. Det handlar om allt ifrån ren arkitekturhistoria till anekdoter om möten med intressanta personer som har haft en kulturell betydelse för Stockholm och oss som bor här.

(FMV Konstförening)

Eva-Karin har under många år berättat i DN om Stockholms miljöer och Stockholms historia. Det har bidragit till att alla vi, som har en bakgrund på någon annan plats än Stockholm, har lärt känna "våra drömmars stad" som vår egen. Eva-Karin berättade med samma klass som hon skriver. Berättelserna, tillsammans med den uppskattade frågesporten, gjorde att vi kommer ihåg mötet som ett av våra allra bästa.

(Lars Liljegren, Stockholms Idrottshistoriska Förening)

Eva-Karin är en avspänd och trevlig talare och hennes kåseri var både roligt och intressant att lyssna till. Hon svarade också vänligt på frågor efter själva föredraget.

(Mälarhöjden Hägersten SPF)

Jag kan varmt rekommendera Eva-Karin Gyllenbergs program om stadens litterära skyltar. Med humor, kunskap och inspirerande berättande tar hon oss med på en  vandring genom det litterära Stockholm. Det är många spännande och okända historier som hon berättar och som gör att läslusten bara ökar.

(Gunilla Berglund, tidigare sekreterare i Litterära skyltgruppen)

Det är fantastiskt att ge sig ut på upptäcktsfärd genom Stockholm och få möta staden på nytt genom dess litterära invånare! Eva-Karin ledsagar oss på ett underhållande sätt med texter och anekdoter om de litterära skyltarna som sitter runt om i Stockholm. Under en timme får vi möta författarna och deras karaktärer och finna nya promenadstråk genom staden.

(Fredrik Meyer, skådespelare Kulturhuset/Stadsteatern)

Vill Du anlita en föreläsare/moderator som på ett briljant sätt kan kombinera humor med kunskap och värme ska Du kontakta Eva-Karin Gyllenberg.Hon har vid ett flertal tillfällen fungerat som såväl föreläsare som moderator i S:t Johannes församling. Eva-Karin har en förmåga att få auditoriet att trivas och känna stor delaktighet."
(Catharina Segerbank, kyrkoherde S:t Johannes församling)
Röster om quiz-böckerna

"Vilka bra böcker. Perfekt sysselsättning i spelbussen."

(Lena Sulkanen, världsmästare i bowling)

"Jätteroligt att man kan tävla och samtidigt kan lära sig något. Dessutom är det en perfekt present."

(Kjell Olofsson, idrottskonsult)

"Särskilt kul med avsnittet om kvinnor. Tack för den otroliga kunskapen du ger vidare."

(Eva Brunne, biskop emerita)