Föredrag om Stockholm
och kvinnliga pionjärer
För att kunna hålla föredrag behöver jag fem saker: en lokal, en projektor, en HDMI-kabel, en mikrofon (helst headset) och en entusiastisk publik.
Stockholm på trekvart
(cirka 60 minuter)
En timme om konst och konstigheter, ett kåserande föredrag om stort och smått i många av Stockholms offentliga miljöer. Många skratt utlovas.
Föredraget tar, namnet till trots, en timme och passar vid kick off, årsmöten och varför inte ett frukostmöte med personalen?
Intresset för frågesport har väl aldrig varit så stort som nu och därför finns en variant med 12 frågor med quizböcker i pris.
'
Stockholm i litteraturen
(cirka 55 minuter)
August Strindbergs emaljskylt kom upp i maj 1992. Sedan dess har drygt 80 skyltar tillkommit, men det är inte alltid det blir som det var tänkt.
Hör historien om författaren som gick till fel skylt när hans skulle invigas och vad som hände när Astrid Lindgren skulle bestämma plats för sin skylt.
För att inte tala om den magiska kvällen i Gamla stan när det sjöngs så att fönsterrutorna skallrade.
Vill du hellre promenera till några av miljöerna: klicka på fliken "Vandringar".
Stockholms gatunamn
(cirka 60 minuter)
Hur många gator finns det egentligen i Stockholms stad och vem är det som bestämmer vad de nya kvarteren ska heta?
Kanske är du nyfiken på hur det kom sig att Pelle Svanslös, Alfons Åberg, Klas Klättermus och Pippi Långstrump fick gator just i Mariehäll.
Och varför fick inte Mumintroll som Filifjonkan och Hemulen vara med?
Från Agnes till Wilhelmina
(cirka 70 minuter)
Ett urval ur boken "Svenska kvinnliga pionjärer - från Agnes till Wilhelmina".
Möt Agnes Lagerstedt, kvinnan som gav Stockholms fattiga barn sommarkollo, Amalia Eriksson, som skapade polkagrisen, Sally Bauer, som simmade över Engelska kanalen, hotelldrottningen Wilhelmina Skogh och ytterligare några verkliga pionjärer inom vitt skilda områden.